jump to navigation

r…a…k…a…s…t…a…n r…a…k…a…s…t…a…n Wednesday, September 12, 2007

Posted by Sami Oinonen in überkuul, tee-se-itse.
trackback

near-future-lab-im.jpgEilisen huokailun teemaa jatkaakseni täytyy välttämättä nostaa esille eräs erittäin mainio keksintö, Near Future Labin maailman hitain pikaviestintälaite, joka pystyy lähettämään “pikaviestin” hyvissä olosuhteissa jopa vuorokaudessa, kirjain kirjaimelta, tuskallisen tai armeliaan hitaasti, miten asiaan nyt sitten suhtautuukin. Tämä digitaalisen hurmoksen antiteesi palauttaaa mieliin kustaanaikojen Kuninkaantien kuriirit, jotka tahkosivat ratsuillaan viestejä Pietarista Tukholmaan kuukaudessa, parhaimmillaan parissa viikossa, ellei nyt sattunut krouvin viinipiru viemään mieron tielle.

Near Future Labin hidasviestin on rikitetty toimimaan vielä niin, että laitetta pitää pitää lähellä kuin kukkaa kämmennellä, muuten viesti ei singahda mihinkään lähimpään vuosikymmeneen. Laite vaatii huolenpidon lisäksi liikettä. Jos käyttäjä nuokkuu tietokoneensa äärellä blogeja ja muita seuraillen viesti ei edelleenkään inahda lähtökuopistaan. Parempi siis vain näpytellä viesti ja lähteä rivakasti talsimaan vaikkapa vastaanottajan luo. Hyvällä säkällä viesti on perillä vastaanottajan IM-sovelluksessa parahiksi lähettäjän saapuessa paikalle. “Niin, laitoinkin sinulle viestiä tuossa juuri äsken kolme vuotta sitten tuosta ensi vuosikymmenellä starttaavasta projektistamme….”

Tämä laite soveltuu erinomaisesti toimistoarkeen niiden mukamastärkeiden viestien välittämisen vitkutteluun. Käy myös lomailun pääkommunikaatiovälineeksi tai meditaatioharjoitteiden apuvälineeksi.

[Near Future Lab via neural.it]

Advertisements

Comments»

1. Angela - Thursday, September 13, 2007

Sami, menee vähän aiheen ohi (vai meneekö?), mutta haastan sinut mukaan yhteen erittäin mielenkiintoiseen ja syvälliseen meemiin: http://leidi.vuodatus.net/blog/810894. Joo. Vastaa pikaisesti!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: