jump to navigation

Puskan Ykä ja Anttilan Manu Saturday, September 15, 2007

Posted by Sami Oinonen in status quo.
trackback

meet-and-greet-by-time.jpg
Voi hyvät hyssykät, eikä tämän asian olisi jo parasta antaa vain olla. Ei ole kenenkään suomalaisen etu, että George W. Bushin sukujuuret saattaisivat ulottua Suomeen asti. Ellei sitten ainoastaan juvalaisten. Mutta yhden kieron savolaispitäjän etu ei saa ajaa koko valtion ja suomalaisten maineen edelle. Tämä sukututkija Matti Höökin itsepintainen tutkimustyö olisi nyt syytä määrätä lopetettavaksi jollain valtiollisella mahtikäskyllä. Sinänsä harmi, että olemme demokratia.

Sillä, tästä Höökin tutkimuksesta tiedetään jo Yhdysvalloissa. Ennenhän kaikki maassamme vierailevat amerikkalaiset luennoitsijat, seminaarivieraat, kollegat ja tutut aloittivat spontaanisti, siis spontaanisti, keskustelun aina pahoittelemalla erittäin nolona kasvihuoneilmiön lisäksi sitä, että heidän presidenttinsä sattuu olemaan hieman hassu heppu.

Mutta nyt tämä asennoituminen on täysin muuttunut. Viime viikolla muuan amerikkalainen vieraani nauroi minulle, siis nauroi minulle spontaanisti kun hän aloitti keskustelun viittaamalla tähän Höökin pirulliseen penkomistyöhön. Ja kyllä minua nolotti. Yritin siinä soperrella, että todistettavasti Bush on ruotsalainen ja että suomalaisuus on vielä hämärän peitossa, ja että mitäs menitte ja valitsitte hänet, ei se meidän vika ole, ja että eikös se olisikin hienoa, että tarvitaan suomalaisia isästä poikaan hoitamaan teidän tonttianne ja samalla koko maailmaa kestävämmälle uralle.

Ei auttanut. Hän nauroi edelleen.

Advertisements

Comments»

1. Matti - Wednesday, September 19, 2007

Olen kuunnellut yöradiota 19.9.2007 ja sieltä sain kuulla sellaista jota olen jo pelännytkin vuoden päivät.
Viime vuonna ruotsalaiset elvistelivät, eivät tosin kaikki, että G W Bushin (anteeksi ruma sana) juuret ovat Värmlannissa. Aavistelin pahaa koska tiedetään että 1600 luvun Värmlannissa oli vain kaskisavolaisia, mitä nyt joku kruunuvouti ja pappi. Toivoin että asia jäisi siihen. Mutta ei, totuus tuli esiin. Juvalta se pirunsikiö on kulkeutunut ihan rehellisten immeisten nahkoissa.

Älkööt tätä laskettako kuitenkaan juvalaisille viaksi tai häpeäksi. Nyt pitää vain selvittää tarkkaan mitä muita aineksia siihen on tarvittu että tuollainen vahinko on tehty.

2. Petja - Wednesday, September 19, 2007

Siis haluan täsmentää?
Onko Bushin sukujuuret savolaiset vai suomalaiset.

Taustahan on se, että ennen kuin Ruotsi ja Venäjä puuttuivat Suomen ja Karjalan väliseen sotaan, oli olemassa Imatralta Perämerelle kulkeva jakolinja, jonka eteläpuolella olivat suomalaisten nautintamaat. Sen pohjoispuoli tunnustettiin periaatteessa karjalaisten alueeksi, jos kohta eräiden nautintaoikeuksin loukkaukset eskaloituivat sitten näitten kahden suomensukuisen kansansodaksi.

Kun Venäjä ja Ruotsi tukivat omia liittolaisiaan siinä määrin, että miehittivät oman liittolaisensa ja tekivät sitten rauhan näitten päitten yli, vahvistettiin tämä rajalinja Pähkinäsaaren rauhassa ja suurin osa Savoa jäi tässäkin sopimuksessa sitten Venäjän puolelle.

Koska kuitenkin Pähkinäsaaren rauhan rajalinja on vanhin asiakirja jossa vahvistetaan valtakunnan itäraja, pitäisi minusta tätä asiakirjaa kunnioittaa ja pitää sen jälkeen tapahtunutta rajan siirtoa itään vain Ruotsin valloitus- ja ryöstöpolitiikan jatkeena, jonka perinnöstä Suomi sanoutuu irti.

Näin Suomen pitäisi aloittaa neuvottelut tuon Ruotsin valloittaman alueen palautuksesta jollekin. Oikeastaan ei kiinnosta kenelle, kunhan vain Suomi saa takaisin oikeat, oikeudenmukaiset ja historialliset rajansa.

Itse olen ehdottanut että tämä toteutettaisiin niin, että ensimmäisen neljän vuoden aikana Suomen valtiokoneisto ja infrastruktuuri puretaan tuon rajan pohjoispuolella olevalta alueelta niistä kunnista, jotka rajoittuvat Venäjän, Norjan tai Ruotsin rajaan; kuitenkin niin, että Venäjän kanssa neuvoteltaisiin mahdollisuudesta, jossa me emme vaadi meille kuuluvaa osaa Kannaksesta, jos vastavuoroisesti me saamme pitää Oulunseudun.

Tosin keskusteltuani Oulun yliopiston erään professorin kanssa, tuli mieleeni vaihtoehto, että Venäjä saisi pitää osamme Kannaksesta, jos se suostuisi ottamaan Oulun välittömästi, mutta tämä on henkilökohtainen mielipiteeni.

Kuitenkin, edellä mainitun valossa, meidän on huomioitava se, että Bush kenties sittenkin on savolainen, eikä suomalainen.

Petja Jäppinen
Varapuheenjohtaja, Pähkinäsaariseura.

3. Sami Oinonen - Wednesday, September 19, 2007

Matti ja Petja: Kiitos täsmennyksistä ja historiallisen perspektiivin tarjoamisesta tähän tärkeään debattiin. Tulen jatkossa käyttämään näkemyksiänne, kun seuraavan kerran, ja se kerta tulee aivan varmasti, joku jenkki alkaa irvailemaan Bushilla ja suomalaisuudella.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: