jump to navigation

Ei kahvipullaa tänään, kiitos! Tuesday, September 18, 2007

Posted by Sami Oinonen in trendit.
trackback

the-new-fred-meyer-on-interstate-on-lombard-by-lyzander.jpg
Amerikkalainen tutkija Charles Courtemanche on todistanut bensan hinnan ja liikalihavuuden välisen syy-yhteyden. Charles puikotti pedantisti aikasarjoja parin vuosikymmenen ajalta ja päätyi lopputulemaan, että mitä kalliimpaa menovesi on sitä hoikemmaksi amerikkalaiset käyvät. Ihmishenkiä säästyy ja valtiokin säästää miljardeja dollareita. Asiallista.

Amerikkalaiset siis korvaavat bensan kallistuessa autoilua kävelemällä pikkupätkät jalkakäytävien virkaa toimittavissa raviojissa (nimimerkillä “Sainko kaljatölkistä päähän kun kävelin tienpientareella jalkakäytävättömässä Teksasissa päivänä muuanna, sainko?”) ja syömällä terveellistä kotiruokaa “Autolla ostarin pizzapubiin ja jälkkäriksi kilon suklaakakut per naama”-illan sijaan. Toisin sanoen halpa bensa lihottaa.

Jatketaan samaa rataa täällä Suomessakin. Sunnuntaina bongasin Haukivuoren SEO:lla 95E-litrahinnan kivunneen jo absurdilta tuntuvalle ns. kaikkien kipurajojen äitien kipurajalle, 1, 42 €. Eli hintaan, jolla sai mummonmarkan aikoina kaurapuurolautasellisia koko kyläyhteisölle.

Koska kaikkialla muualla litrahinta tuntui olevan siinä 1,30€:n tuntumilla, niin olen täysin vakuuttunut siitä, että SEO:n satunnaiselta tuntuva seikkailu on Mikkelin kaupungin masinoima hanke Haukivuoren nousevien terveydenhoitokustannusten lennon katkaisemiseksi. “Pannaan mummot ja papat nissaneistaan kävelemään”, taitavat kaupunginvelhot ajatella.

Eipä tehnyt mieli enää tarttua huoltiksen sinänsä ilmeisen mehukkaaseen “kahvi+munkki 2 egee”-tarjoukseen tai investoida “5 twixsnickersmarsyankeebountya 2 egee”-satsiin. Parempi olla hoikassa kunnosssa, että auto kuluttaisi vähän vähemmän.

Advertisements

Comments»

1. oopa - Wednesday, September 19, 2007

Näin puoliksi geenit Haukivuorelta saaneena ihmettelen, kuinka enää vanhemmat eivät lähde viettämään kesälomaa pieneen savolaiskuntaan, vaan Mikkelin esikaupunkialueelle. Haukivuorelta on 40 km joka paikkaan (kuten Mikkelin keskustaan, eli keskustaan) ja siinä välillä ei taida olla oikein mitään. Taitaa olla palveluiden hinnat kohollaan.

2. Sami Oinonen - Wednesday, September 19, 2007

Haukivuorihan on pittoreski pitäjä kalarikkaan Kyyveden rannalla, kyllähän siellä kelpaisi kesiään vietelä. Mutta peruskuihtuvaltahan se vaikutti ja hinnat nousevat.

3. oopa - Wednesday, September 19, 2007

Minusta kasvoi nirso. Vaadin meren.

4. Sami Oinonen - Wednesday, September 19, 2007

Muistin mukaan Itämeri on kuollut, että iloitse siitä sitten.

Kesämökki, sinilevä ja tyhjä katiska. Ei kuulosta kivalta.

5. oopa - Wednesday, September 19, 2007

Aika hyvin on tähän mennessä selvitty. Ehkä pitää puomittaa ranta tulevaisuudessa.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: