jump to navigation

Minä teen nyt näin, kiitos! Wednesday, September 19, 2007

Posted by Sami Oinonen in musiikki, trendit.
trackback

coaching.jpg
“We will put out one last album for Universal and after that we will sell albums directly to fans from our website at (say) $4 an album”. (via)

Näin toteaa Nine Inch Nails-yhtyeen Michael Trent Reznor. Hänen lupauksensa kuulostaa varsin mukavalta. Hän lienee oivaltanut, että laiskaliikkeisen levy-yhtiön lisäarvo on näinä moderneina digitaalisen jakelun aikoina ja hänen etabloituneen NIN-brändinsä näkökulmasta vähintäänkin kyseenalainen.

Ulkoistetunkin toiminnan, tässä tapauksessa lähinnä musiikin markkinoinnin, jakelun ja myynnin, voi ottaa takaisin haltuunsa, jos vain uskoo taitavansa homman itse paremmin. Ja olemaan ilman välikäsiä lähempänä fanejaan.

Toivottavasti Reznorille ja kaltaisilleen jää uudessa huomenessa aikaa kuitenkin keskittyä itse olennaiseen, eli musiikkiin.

Aiemmin saagassamme “The rise and fall of evil empire – How to dethrone and decapitate the blood-sucking major labels in three simple steps”:

Euroviisut, YLE ja suuret levy-yhtiöt,
Avoin elämä, Steve Jobs ja suuret levy-yhtiöt
,
Vuosi 1997 ja suuret levy-yhtiöt,
Minun maailmani ja suuret levy-yhtiöt,
Robbie Williams, Thom Yorke ja suuret levy-yhtiöt,
Soittolistat, hittiputki ja suuret levy-yhtiöt

Advertisements

Comments»

1. P.A.A. - Thursday, September 20, 2007

Tämä on aika hienoa itse asiassa. Mitä mielestäsi tapahtuis bisnekselle, jos kaikki etabloituneet tekis näin? Ihmiset ostais vaan niiden levyjä? Levy-yhtiöt joutuis etsimään uusia kykyjä? Levy-yhtiöt uudistais sopimuspolitiikkaansa?

Hmmm… 🙂

2. e - Thursday, September 20, 2007

Täytyy sanoa ratkaisua mielenkiintoiseksi ja riskaabeliksi muttei silti ollenkaan huonoksi. Täytyy kovasti toivoa tämän valinnan kantavuutta, mielestäni melkeinpä upea homma – viedään se takaisin omakustanneasteelle.

– e
http://blog.whodat.biz

3. Sami Oinonen - Thursday, September 20, 2007

P.A.A. : Valtarakenteet muuttuvat hitaasti, jos kriisi ei ole käsillä. Nämä Treznorit, Princet ja muut ovat vain yksittäistapauksia, tosin näkyviä sellaisia. Skeptikko sisälläni epäilee, että suuret levy-yhtiöt sen sijaan että muuttaisivat artistien eduksi sopimuksiaan hamuavat lisää siivuja artistien brändeistä …

e: Totta, tätä on hauska seurata, voisi olettaa, että Reznor saa omakustannetoiminnallaan massin pohjalle väh. yhtä paljon kuin nyt Universalin leivissä. Saa nähdä miten hän innovoi digijakelussa sitten kansitaidetta ja musiikkia tukevaa multimediasisältöä.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: