jump to navigation

Maapallo piilosilla tiilten takana Sunday, September 30, 2007

Posted by Sami Oinonen in bizarre.
trackback

icons.jpgPerjantain kuva-arvoitus jäi sen verran kaivelemaan, että päätin selvittää pienellä reverse-engineering-työllä symbolit. Naputtelin Alkon webbisaitin hakukentään esimerkin viinin nimen ja voila!, sieltähän löytyi kokonainen kiehtova pieni ruokasymboleille pyhitetty maailma.

Että noin helppoa se on kun on internetit ja kaikki.

Aperitiivi > Vähärasvainen kala > Äyriäiset > Salaatit ja kasvisruoka > ???

Siinä ratkaisu. Ainoastaan “S” on avoin. Ei löydy edes ko. viinin kohdalta webistä. Ehkä se on jotain sellaista, jota edes Alko ei halua meidän tietävän. Salaliitto.

Ja koska minulla on nyt käytettävyysvaihde päällä, niin tässähän voisi pohtia mitä tuon viereisen kuvan symbolit tarkoittavat…Tai antaa olla, pikatarkastelulla tehtävä vaikuttaa mahdottomalta.

Advertisements

Comments»

1. Kipa - Sunday, September 30, 2007

Ehkäpä S tarkoittaa ‘sisältää sulfiitteja’?

2. Base - Sunday, September 30, 2007

Niin niistähän on nykyään ne maininnat pulloissa. Vai varoitukset? Mitä hittoa edes on sulfiitit?

Uudessa kuva-arvoituksessa mielnkiinnon herättää keskimmäisen rivin ensimmäinen ja alimman rivin viimeinen. Atomi ja miina?

3. tijh - Sunday, September 30, 2007

Osa näistä on aika helppoja.

Toisen rivin ensimmäisen (vasemmalta) symbolin takaa löytyy askarteluohjeita siihen, miten näppäimistön nappuloista voi kätevästi askarrella erilaisia kryptisiä larppi-arpakuutioita. Saman rivin oikeanpuolimmaisin on yksinkertaisesti pikakuvake steampunk-sivustolle, tosin väri tässä vähän hämää.

Kolmannen rivin ensimmäinen vasemmalta ei ole atomi, vaan pill partyn symboli. siinähän on selvästi ylhäältä kuvattuna neljä eriväristä lääkepilleriä maljassa. Kolmannen rivin toinen on etenkin arkkitehtien käyttämä suunnitteluohjelma. Yhdellä napinpainalluksella se muuttaa originellit ja rönsyilevät luonnokset Mies-mäisen cooleiksi lasi- ja teräslaatikoiksi. Kuten ulos vilkaisemalla voi todeta, tämä on yksi suosituimpia apuohjelmia tietokoneissamme.

Kolmannen rivin kolmas on Rube Goldberg-designeri, jolla voi kätevästi suunnitella vaikka tuollaisen LCD-näyttö-dominopalikkainstallaation.

Neljännellä rivillä toinen vasemmalta lienee painonvartijoiden logo, siinä yhdistyvät piirakka(kuvaaja) ja lukko. Sen oikealla puolella esitellään lisää toimistojekkuja, tyyliin “näin voit hämmästyttää työkaverisi pinoamalla hänen toimistokuutiostaan löytyvät laukut ja laitteet labiilisti päällekkäin. Oikeanpuolimmaisin näyttää ihan robokoiralta, jolla on isot luppakorvat ja sininen silmävisiiri.

Alin rivi viitannee turnajaisiin, kilpailevien klaanien kilvet ja goedendag eli ns. ei hyvää päivää -pallo.

4. Sami Oinonen - Sunday, September 30, 2007

kipa: Voi tarkoittaa sulfiittia, tosin kysyn kuten Base eli mite hemmettiä ne ovat? Ääh, täytynee kysyä Alkosta, muuten en saa nukutuksi.

base + tijh: 3. rivin 1. ei ole atomi vaan tosiaankin pilleri-ikoni, eli sitä klikkaamalla saa mobiilimesestä suoraan yhteyden paikalliselle katufarmaseutille, joka singahtaa paikalle jos bileissä alkaa järki kirkastumaan.

5. Kipa - Sunday, September 30, 2007

Piti oikein tarkistaa. Alko kertoo sivuillaan seuraavaa:

———

Rikkidioksidi

Rikkidioksidia käytetään estämään viinin hapettumista sekä villihiivojen ja maitohappobakteereiden kasvua. Sen käyttö parantaa värin säilymistä ja estää epämiellyttävän aromin syntymistä.

Alkoholijuoman rikkiyhdisteistä puhuttaessa tarkoitetaan yleensä rikkidioksidia, vaikka käytännössä alkoholijuomaan lisätään sulfiittia.

Kaikissa viineissä, ja joissain muissakin alkoholijuomissa, on rikkidioksidia. Väkevät tislatut juomat eivät sisällä rikkiä. Astmaatikot ja allergista nuhaa potevat reagoivat rikkiyhdisteille.

Jos tuote sisältää rikkidioksidia yli 10 milligrammaa litrassa, tulee lain mukaan pakkauksessa olla merkintä ”sisältää rikkidioksidia” tai ”sisältää sulfiitteja.”

6. pni - Sunday, September 30, 2007

S ja M ovat korkkityyppejä (tulin kerran kysyneeksi).

S tarkoittaa synteettistä ja M metallista korkkia. Jos ei ole kumpaakaan on kyseessä tavallinen korkkikorkki. Ovat ottaneet nuo käyttöön kun se on joilekin asiakkaille hyvinkin tärkeä tieto.

7. Sami Oinonen - Sunday, September 30, 2007

pni: Kiitos tiedosta. No olisihan tuo pitänyt tietää jo tuosta S-kirjaimesta heti.

8. Vaiheinen - Sunday, September 30, 2007

Vierailin eilen Alkossa punaviiniostoksilla ja kuin sattumalta nappaamani korin pohjalle oli sijoitettu muovinen A4:n kokoinen opas noista koodeista. Siinä oli myös mainittu tuo S (synteettinen korkki) ja M (metallinen korkki). Muualla kaupassa en ohjeistusta huomannut eli kaupan “käyttöliittymässä” on kohtalainen bugi.

Omituista Alkolta on myös se, ettei S ja M ole mukana tuossa www-ohjeessa.

Oma suosikkini noista merkeistä on tuo ammuttu kumiankka ja etenkin tuo hutikuti eli riistalinnut.

9. Sami Oinonen - Sunday, September 30, 2007

Vaiheinen: Totta, kaupan ui:ssa on parantamisen varaa. Ehkä www-sivuja päivitetään harvakseltaan, eihän sitä nyt nykyaikoina kukaan jaksa webbisaitteja joka päivä.

Riistalintu-symboli on kyllä tosiaan aika hauska
http://www.alko.fi/ruokasymbolit/fi/rjk_e

Nautiskelujuoma on hyvinkin surrealistinen tuotos myös:
http://www.alko.fi/ruokasymbolit/fi/rjk_d

10. Nikke - Monday, October 1, 2007

Riistalintu-symbolissa on vain otettu huomioon se, että riistassa saattaa olla hauleja. Onhan se ystävällistä muistuttaa ruokalistaa kokoavaa henkilöä tästä ilmeisestä vaarasta.

11. Base - Monday, October 1, 2007

Hahahaa! Voi vitsi mä nauran täällä oikeesti ääneen. Huhhuh, pävän parhaat naurut tarjosi tijh ja Oinonen. Tässähän vielä viisastuukin samalla viitaten Kipan ja pni:n kirjoituksiin. Ei mennyt hukkaan tämäkään krapulapäivä.

12. Sami Oinonen - Monday, October 1, 2007

Nikke: Vaikeaa on lihansyöjän arki

Base: Hienoa, että voin kera muiden lukijoiden auttaa harmaassa arjessa. Tällaisia blogeja pitäisi olla enemmän 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: