jump to navigation

Kääk, missä on Käck! Monday, October 1, 2007

Posted by Sami Oinonen in bizarre, status quo.
trackback

tootsie-roll-and-iraqi-kids.jpg
Tein heräteostoksen. Vaikka tyypillisesti kaahaan ostoskärryillä nonchalantisti kulmakorttelin k-kaupan karkkihyllytaivaan ohi, ja korkeintaan nappaan Suomen arvostetuinta brändiä kilon tahi vain kaksi, niin tällä kertaa päätin verestää ihania lapsuudenmuistoja ja ostaa itselleni Käck-lakritsitoffeepatukan tahi vain kaksi. Siinä karamelliviidakosta tuttua punamustaa karamellia tähystäessäni palasin muistojen lakutahmein siivin lapsuuden kuumiin kesäpäiviin, jolloin lapsuuskodon kaupan edessä palkitsimme poikain kanssa itseämme Käckillä. Pystyin vieläkin maistamaan mielessäni sen lakritsin, kolan ja toffeen ihanaisen hybridin.

Mutta kuinkas kävikään, karamellihyllyltä minua tervehti tutussa formaatissa patukka jonka nimi oli “Kick”. Missä oli käkkini? Miksi tuollainen inha trendinimi? Maistelin karamellia ja eikä sen makukaan ollut sama. Valjumpi. Vesittynyt. Ei potkinut. Makunystyrät eivät sirahdelleet hurmion karkkimeressä. Käck-armaani oli kokenut Hopeatoffeen karmean kohtalon. Sekin oli enää vain muisto. Se oli kastroitu. Käärepaprussa seisoo “Original Since 1954”. Ja ei varmasti ole tai sitten makuaistini on käkkimässä lomalla.

Jäin pohtimaan, mitenköhän patukan markkinoija Leaf Suomi Oy kategorisoisi minut tämän tapauksen jälkeen (jos siis kassakuitista livahtaisi plussakortin kautta Leafille tieto siitä, että taasen on Oinosen mammanpoika narahtanut lakutoffeeseen)?

Olenkohan nytkähtänyt Leafin asiakassegmentoinnissa karsinasta Uskollinen Unohdettu sarjaan Uskollinen Satunnaisnautiskelija vai olenko sittenkin Kerran Unohdettu Nyttemmin Pettynyt Satunnaisnautiskelija.

kuva: Iraqi Children Enjoy Candy Given to Them by Coalition Soldiers by Sgt. Keith D. McGrew

Advertisements

Comments»

1. Zepander - Tuesday, October 2, 2007

Eikä, mitä? Outoa. Google ei löydä kick-karkkia, lie ihan uusi. Mutta Käckille kyllä löytyy hittiä teksti- ja kuvapuolelta. Käck on hyvvää namia!

2. Sami Oinonen - Wednesday, October 3, 2007

minäkin ihmettelin ensin samaa mutaa radiohelsingin palstalla (lue siis Helsingin Sanomat, valtion virallinen tietolähde) tiesi kertoa että Käckistä tuli Kick 2006.

3. Sami Oinonen - Thursday, October 4, 2007

Jep, Leaf Suomi varmisti, että Käck on nyttemmin Kick. Suru suuri.

4. Maurelita - Friday, October 5, 2007

Nyyyyyyyyyyyh yhtyy täällä itkumuuritapahtumaan. Vanhemmat lähetti moisen Kick-patukan enkä ollut uskoa, mutta pojat popsivat sen innolla ja tyydyin pieneen palaan. Eivät tajunneet kulttuurikatastrofia kun eivät alkuperäistä tunne.

Suren myös lapsuuteni herkkuja kuten Väkevä-salmiakkia, ja sitruunasalmiakki oli kanssa herkkua. Romahtiko niitten kulutus lähtiessäni Suomesta niin paljon että lopettivat valmistuksen ? Olenko syypää tähän ??????????!

Mea culpa. =[

5. Sami Oinonen - Friday, October 5, 2007

näin ne katoavat jäljet polvelta toiselle, sinun tehtäväsi on nyt valistaa jälkikasvua edellisestä maailmasta jossa karamellitkin olivat aitoja, erilaisia, mahtavan makuisia, rakkaudella tehtyjä ja yksilöllisesti pakattuja

6. Maurelita - Sunday, October 7, 2007

Juu luetaan iltasatuna sitä Salmiakki-kirjaa…. =D

7. Sami Oinonen - Monday, October 8, 2007

Sepäs vasta on hieno opus!

8. Hansu - Saturday, October 13, 2007

Nyyh. Minäkin ostin tänään Käckiä – tai kuvittelin ostavani – ja nyt kotona huomasin kauhukseni, että on vain joku Kick. Ja Googlesta ihmettelemään, että mihin on joutunut kunnon Käck… Satunnaisostaja minäkin, mutta käkkini haluaisin takaisin :’-(

9. Sami Oinonen - Saturday, October 13, 2007

Hansu: Jep, aivan pöllöä tuo nimen muuttaminen trendikkäämmäksi. “Käck” sentään oli jotain, ainutlaatuinen. Eikä se makukaan ole sama.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: