jump to navigation

Rataverkoston eilinen Thursday, October 4, 2007

Posted by Sami Oinonen in tee-se-itse, trendit.
trackback

turun-rautatieasema.jpg
No niin, ja huomenna sitten rautatieaseman ostoon. Näpsäkkää, hieman ehkä lahoa asemarakennusta, vahtitupaa ja ratavartijan mökkiä tulee tarjolle reilun sadan kohteen verran kun valtio vihdoin aloittaa myymään yli tuhatta käytöstä poistettua rautatierakennustaan. Ensimmäisen erän tarjouksia voi jättää sisään aina marraskuun loppuun asti. Pikaselailulla ainakin Alavuden ja Lieksan Mikkelin seudun asemat herättivät kansalliromanttisia värinöitä.

Lapsuusmuistojen kesähetket – vanhan asemarakennuksen portailla jäätelön valuessa sormille lättähattua odotellessa – saavat monet nostalgikot leppymään, vaikka edessä olisikin kymmenvuotinen kunnostusprojekti tai muuten haasteellinen kohde (ks. kuva). Ketäpä isänmaan ystävää ei kiinnostaisi mahdollisuus osallistua kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten vaalimiseen (älä ks. kuvaa).

Voi taas istahtaa aseman portaille. Ja ihmetellä kun korkeateknologinen luoti pyyhältää tuvan ohi, muttei pysähdy enää koskaan.


kuva: Markus Koljonen

Advertisements

Comments»

1. Timo - Thursday, October 4, 2007

Tuollainen olisikin aika ovela omistaa… tulisi vähän Station agent -leffa mieleen. Siellähän näkyi myös muuten Kakola olevan myynnissä!

Tuosta Lieksan asemasta olisin käyttänyt kyllä jotain muuta sanaa kansallisromanttisen asemasta. 😉

2. Sami Oinonen - Thursday, October 4, 2007

heh heh, tarkoitin kyllä Mikkelin seudun asemia, jotenkin lipsahti Lieksa, mutta olihan sekin tosi nätti 🙂

3. Karhuherra - Thursday, October 4, 2007

Olisihan oma asema melko kova juttu. Sitten pitäisi vaan olla myös oma juna, jotta voisi puksutella koppalakki päässä. Olisi myös tekosyy olla joka paikasta myöhässä – pientä häikkää ratayhteyksissä.

4. iisi - Friday, October 5, 2007

Sinne voisi hankkia myös sen ratavartijan kauniin – öh – oliko se Inkeri vai mikä. Kumminkin sen Helena Karan reinkarnaation. Sitten voisi kaiket yöt leikkiä höyryveturia ja sen vetoakselia.

Paitsi, että itsekin alkaa olla yhtä rapistunut kuin se asema, joka on Mikkelissä, johon se Kouvolan juna ei ole vieläkään tullut. Taitaa olla myöhässä – mokoma lättähattu!

Eikun Kuopijoonhan se junä oli mänössä. Turhaan oottelen, pittää ottaa pirssi.

5. Sami Oinonen - Friday, October 5, 2007

Karhuherra: Kyllä, olisi voittajafiilis omalla junalla. Eiköhän valtio ala kohta myymään vanhaa junakalustoakin ja huutokauppaamaan romuraudaksi joutavat ratayhteydet. Pitääkin olla kärppänä. Oma asema ja pistorata. Ei hassumpaa.

iisi: Höyryveturi ja vetoakseli-analogia kuulostaa arveluttavalta.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: