jump to navigation

Sormus ja internet Saturday, October 13, 2007

Posted by Sami Oinonen in überkuul, design.
trackback

markus-kison-vanity-ring.jpg
Berliinin taideyliopiston, Berlin Universität der Künsten, opiskelija Markus Kison on tehnyt erittäin hyvin ajan henkeen sopivan sormuksen. Hänen VanityRing on statussymboli, joka jalokivien sijaan kertoo koruttomasti sormusta kantavan henkilön aseman yhteisössä näyttämällä hänen nimellään löytyvien Google-hittien eli “huomiokaraattien “määrän. Sormus päivittää itsensä öisin tuoreimpaan statukseen, joten se on vähintäänkin yhtä ajaton kuin perinteinen versionsa.

Sormuksen idea on mahtava. Näen jo tulevaisuuden, jossa älykkäiden pintojen ansiosta t-paitoihin, takkeihin, autojen kylkiin ja seinille heijastuvat numerosarjat, jotka aukottomasti rankkaavat meidät oikeisiin luokkiin. Ei enää monimutkaisia prenikoihin, arvomerkkeihin, harmaiden hiusten määrään tahi tummien silmäpussien kokoon perustuvaa arvotusta. Reaaliaikaisella statusindikaattorilla turhanpäiväiset arvuuttelutilanteet uuden tuttavuuden asemasta poistuvat kertaheitolla ja voimme välittömästi joko keskittyä kadehtimaan tahi ylenkatsomaan.

Eikä tämän huomiotaloushenkisen konseptin tarvitse tietenkään tukeutua vain Google-hitteihin. Bloginsa sijoitus top ten-listalla, akateemissa piireissä viittaukset kirjoittamaansa tutkimukseen, arskabarskapiireissä penkkipunneruksen kilomäärä jne. Sovellusalueet ovat käytännössä rajattomat ja niiden yhdistelykin on suositeltavaa täydellisen statuksen ilmaisemiseksi.

Vau!

[Markus Kison, via]

Advertisements

Comments»

1. Base - Saturday, October 13, 2007

Pacmanprojektin sijoitus top-listalla 4994. Voih, jäi hankkimatta sormus!

2. Sami Oinonen - Saturday, October 13, 2007

millä listalla, Pacman-projektien rankinglistallako… 🙂

3. Base - Saturday, October 13, 2007

Blogilista(.fi)lla :/ Jos opettelisin neulomaan tai kutomaan ja kirjottaisin siitä niin mitä luultavimmin saisin kymmenittäin lukijoita kuuluessani vieläpä sukupuolivähemmistöön. Tai ehkäpä surkea sijoitukseni johtuu kurjasta kirjoitustaidostani? Ehkä pitäisi postata vain kuvia. 😛

4. Sami Oinonen - Saturday, October 13, 2007

jep. Kuvat auttaa. Niitä on minulla aika kivasti. Ja sitten sininen brändäys, se huokuu blogissa ja kuten yleisestikin turvallisuutta, luotettavuutta, auktoriteettia, vakautta ja kaikkea muuta olennaista.

5. Base - Saturday, October 13, 2007

Jaa psykologiaako se vaan onkin..? Mutta mulla on joku perversio oranssia väriä kohtaan. Ei pysty muuttamaan.

Yybercoolilla kyllä pyyhkii hyvin. Joko on sormus tilattu? 😀

6. Sami Oinonen - Saturday, October 13, 2007

Heh, lempivärini on oranssi, mutta siitä huolimatta valitsin sinisen, sillä edelliseen kommenttiin vedoten, ihmiset ovat täysin levollisia heti rantautuessaan tähän blogiin – sininen on sees… No, oikeasti näistä wordpressin templateista valitsemani oli vähiten irvokkain, jos olisi ollut jotain kuulia oranssia, niin olisin ottanut sen.

Näyttäisi menevän kohtuullisesti, kävin blogilistalla ehkä kolmannen kerran tänä vuonna. Muistelen, että suurinpiirtein tuossa se rankkaus on roikkunut. Näyttäisi siltä, että neuleblogien kivimuurin ohi ei pääse.

Mutta mitäs sen on väliä. Neulominenhan on kyllä meidän tee-se-itse-miestenkin mielestä aivan älyttömän hienoa ja tärkeä kädentaito sinänsä. Että enemän neuleblogeja. Vallatkoon neuleblogit koko blogilistan!!! Neulojathan osaavat näköjään verkottua yhteisen edun nimissä ja siitä heille pisteet.

itse asiassa Helsingin keskustassa pitäisi olla sellainen kahvila, jossa mammat saisivat neuloa, vaihtaa vinkkejä, paikka mihin kaikki skeittipoika-piponvirkkaajatkin tulisivat. Siinä sitä olisi vasta sukupolvien välistä vuorovaikutusta parhaimmillaan. Ja heitetään kahvilaan sitten vielä jenkkien villitys Scrabbook/leikekirjan tuunailu. Ja kaiken päälle mahtavaa kahvia. Kyllä toimisi!

7. Base - Saturday, October 13, 2007

..ja idoita senku satelee. Jokos sen ideoidenlisäys/hakusivuston on joku pystyttänyt..?

8. Sami Oinonen - Saturday, October 13, 2007

onhan niitä olemassa vaikka mitä wikiwikejä tuohon tarkoitukseen ja sitten on noita venture cup-kisoja ja vaikka mitä…. ideat rahoiksi jne..

9. Timo - Sunday, October 14, 2007

Mitenkäs muuten saman nimiset erotellaan tuossa, julkkiskaimathan esim saa ansiotonta arvonnousua…?!

10. Sami Oinonen - Sunday, October 14, 2007

no taideprojektistahan on kyse, joten detskut on ehkä avoinna, periaate on kuitenkin tärkein. Sormuksen hengen mukaisesti minä ratsastaisin vain ylpeänä ansiottomalla arvonnousulla, matkalla blogimiittiin.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: