jump to navigation

Kansan syvät rivit ja eloonjääminen Sunday, October 14, 2007

Posted by Sami Oinonen in bizarre.
trackback

mailbox-in-texas.jpg
Amerikkalainen Popular Mechanics on tieteen ja tekniikan yleisjulkaisu, joka on innoittanut amerikkalaisia (lähinnä) miessukupolvia jo yli vuosisadan ajan. Lehden elokuun teemana oli kuinka selviytyä katastrofeista, “Survive Anything“. Perusniksejä maanjäristysten, tornadojen, tulvien, anopinvierailun ja Disneylandin varalle.

Lehden lukijanpalstalla monista luonnonkatastrofeista selvinneet lukijat kertovat omia vinkkejään lehdessä esitetyn lisäksi. Parhaimman niksin tarjoaa muuan huolestunut kansalainen, James Kiser, Sterlingistä Virginiasta.

Hän ehdottaa apoklayptisen tuhon varalta pommisuojaan seuraavaa varustusta:

You left out self-defense procedures for when people with less-than-honorable intentions show up. I recommend a homeowner have two shotgun, a 12 ga. and a .410 ga., loaded with buckshot. All family members should be trained to use them properly. This is not politically correct, but the gorvernment may not be there to help you.

Niinhän se on, mitä sitä turhia kiertelemään sitä mikä on kaikkien mielissä kuitenkin. Ihminen on toiselle susi ja kun hukka perii on parempi varustautua Jamesin neuvoin, tuplahaulikoin ja rouhein haulein. Ja onhan se täysin järkevääkin siivota ne kaikki kymmenet aseet ennen katastrofia auton hanskalokerosta ja pick-upin haulikkoräkistä kuin jättää hylkiöjoukon vietäviksi. Höh.

Comments»

1. Base - Sunday, October 14, 2007

Tuo on niin helvetin totta! Itse varustautuisin haulikon lisäksi kiväärillä (+kiikaritähtäin) sekä tehokkaalla jalkajousella.

Autoista aina puhutaan ja miten ne pitäisi varustaa mutta tuskinpa sitä kunnon (luonnon)katastrofin jälkeen tekee autolla mitään. Itselleni varaisin mielummin kevyen, varmatoimisen, yksinkertaisen, pienikuutioisen krossipyörän isolla tankilla.

Niin ja tietenkin kumivene pitää olla myös. 😉

2. Petja - Monday, October 15, 2007

Kyllä joka miehellä pitää olla rautalankaa, kalasnikov ja polkupyörä… Minulla tosin on hopealankaa, vaistojousi ja kuntopyörä.

3. Base - Monday, October 15, 2007

Jousi ja polkupyörä löytyy mutta rautalankaa ei. Onneks on jeesusteippiä.

4. Tino - Monday, October 15, 2007

Hyviä lautapelejä kannattaa kanssa olla jos sähköntuotanto romahtaa lopullisesti. Carcassonne ei irtoa enää Amazonista jos sivistys sellaisena kuin sen tunnemme pyyhkiytyy.

Lisäksi vessapaperille, antibiooteille, pyöränpaikoille ja tietosanakirjasarjoille kannattaa varata kotoa ihan oma huone. Facta 2000:nesta on hyvä katsoa miten sitä rautaa taas rikastettiinkaan ja missä munuaiset sijaitsivat jos tulee tarvista.

5. Sami Oinonen - Monday, October 15, 2007

kiitos hyvistä vinkeistä Base, Petja ja Tino. Itse kyllä panostaisin sellaiseen oppaaseen, joka sitten neuvoisi miten ainakin lokaalilla tasolla internetinfrastruktuuri jälleenpystytettäisiin, että saatais kaikki tuikitärkeät sosiaaliset verkostosaitit taas pelittämään ja ihmiset yhteen jakamaan eloonjäänti- ja treffailuvinkkejään


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: