jump to navigation

Teollinen valmistaminen ja innovaatiot Friday, October 19, 2007

Posted by Sami Oinonen in innovaatiot.
trackback

pahvirobo-yks-yhteen.jpg
Hyvin usein itsetekemästä ei tule täysin samanlaista kuin ohjeissa on esitetty. Sitä saattaa jopa hetkiseksi masentua kun vertailee omaansa ohjeessa kuvattuun virheettömään lopputulokseen, joka näyttää poikkeuksetta siltä kuin se olisi tuotettu täydelliseksi sertifioidussa valmistusprosessissa. Joskus voi käydä myös niin, että tulee luovuttaneeksi jo pelkän mallikuvan nähneenä, sillä ei usko millään pystyvänsä samaan. Mutta onko kopion tekemisessä mitään järkeä?

Katsokaa kuvan esimerkkiä ja lopputulosta. Kumpi on palkitsevampaa: tuottaa yks’yhteen eksakti kopio mallista vai se, että lähtee jo alkumetreiltä soveltamaan ohjetta niin, että mallin ja lopputuloksen väliset yhtäläisyydet rajoittuvat ainoastaan siihen, että molemmat tahtovat olla robotteja. Vasemmalla oleva malli edustaa perinteistä käsitystämme roboteista, kun taas oikealla oleva lopputulos on vahva irtiotto eläimellisemän robotin suuntaan.

Kumman luulette vievän käsitystämme roboteista eteenpäin uusille urille? Kumman luulette palkitsevan tekijäänsä enemmän? Ja ennen kaikkea, kumman luulette selviävän smackdownista voittajana? En löisi paljon vetoa punaisen peltipurkkirobon pahvikopiolle, vaan pistäisin kaikki latit punapäiselle raivopääkaimalleen, Gonoictos Terriibile-pahvirobolle, joka retrohenkisessä kuosissaan näyttää harmittomalta, mutta on yhtä kaukana siitä kuin kädettömän robotin sivallus.

Joskus materiaalien vähyys, yhdistettynä laiskuuteen ja kärsimättömyyteen poikivat ne parhaimmat oivallukset. Ja ei sovi unohtaa kuumaliiman terapeuttisen nopeaa vaikutusta.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: