jump to navigation

Arkkitehdit, nuo elämän tarkoituksen majakat Saturday, October 20, 2007

Posted by Sami Oinonen in status quo.
trackback

candles-in-the-wind.jpg
Elämän tarkoitus on jättää jälki seuraaville sukupolville. Ja mitä merkittävämpi sen parempi. Luonnollisesti. Jos fyysisistä jäljistä puhutaan, niin siihen pystyvät ammattinsa puolesta parhaiten arkkitehdit. Tällä hetkellä tämän mainion ammattikunnan edustajien leikkikenttänä toimii Dubai, tuo Arabiemiirikuntien kokeilunhaluinen ja moderni dynamo.

Kaikkihan me tunnemme Dubain maamerkeistä “Arabien tornin” eli seitsemäntoista tähden luksushotelli Burj al-arabin ja Pariisiakin suuremmaksi aiotut Palmusaaret. Mutta parhain on vielä edessä, sillä kynttilänliekin lyyrisen hypnoottisesta liikkeestä muotokielensä ottanut Dubai Towers on se täydellisen fyysisen jäljen kristalloituma, jonka jälkeen on mahdotonta pistää paremmaksi. Ainakaan viiteen vuoteen.

“Dramaattinen, sofistikoitunut, innovativinen, luova, inspiroiva, viimeisin, rohkea, poikkeuksellinen, …maamerkki”, hehkuttaa tornit suunnitellut arkkitehtitoimisto. He ovat oikeassa. Voidaan myös olettaa, että liekkiryhmän hisseissä tulee soimaan kaikkien rakastama Elton Johnin Candle in The Wind panhuiluversiona.

Ainoa kysymys, joka tässä huimaavassa spektaakkelissa askarruttaa on se, että miksi vain neljä kynttilänliekkiä? Miksei kokonaista 1095 kappaletta aina Andromedan galaksiin asti kirkkaana liekkimerenä näkyvänä muodostelmana? Muistuttamaan ihmiskuntaa vuodesta jolloin Dubai ensimmäisen kerran mainittiin historiankirjoissa.

[Eikongraphia]

Advertisements

Comments»

1. vakosamettitakit uusasiallisuuden puolesta ry - Monday, October 22, 2007

Näin esiintyy luovan työn kuningas, sankariarkkitehti teoksineen maailmalla.

Täällä meillä päin arkkitehtikunta kyyristelee talousmahtavien kauppamiesten edessä kyhäillen pikatehtävinä heidän visioitaan ja maamerkkejään suunnitteluohjattuina ja kustannustehokkaasti. Nykypäivän käytänteessä munaton muodonanto on katsottu soveltuvan..tjaah…ei juuri minkään suunnittelutehtävän lähtökohdaksi. Eikä noista lopputuotoksista kannata niin meteliä pitää. hetkosen kestävässä maineessa pönöttää, kun vaatimattomasti on laskunmaksajan hengentuotoksen oikeastaan vain työpiirustuksiksi puhtaaksipiirtänyt.

2. Sami Oinonen - Monday, October 22, 2007

totta! enemmän liekkienleimua ja intohimoa julkisivuihin, jyrkkä ei suorakulmaisille lasilinnoille


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: