jump to navigation

Ostoskärryt ja vapauden kaipuu Thursday, November 1, 2007

Posted by Sami Oinonen in überkuul, taide.
trackback

julian-montaque-shopping-carts.jpg
Ostoskärryjen sielunelämä on niiden 70-vuotisen taipaleen aikana ollut tähän asti meille tuiki tuntematonta. Miltä niistä mahtaa tuntua nöksöttäessään suurimman osan ajastaan kahlittuna toisiinsa ostoskeskusten hälyssä? Ja sitten vihdoin kun joku irrottaa ne toisistaan kutittamalla poletilla, niin sekin vapauden hurmos kestää vain muutamia kymmeniä minuutteja. Ja kun niistä olisi niin moneen muuhun parempaankin tehtävään.

Ei ole siis ihme, että monet ostoskärryt, joko yksin tai ryhmissä, päättävät karata ja rullata pyörillään niin kauas kulutushälinävankiloistaan kuin mahdollista. Joskus ostoskärryjen toinen huomen ei ole sen parempi kuin eilinenkään, mutta useimmiten vapaus on tarjonnut kärryille toisen mahdollisuuden.

Näin on käynyt kuvan havaijilaiskaksikolle Lahana Mauilta. Pariskunnan nohevampi yksikkö on heittäytynyt meren armolliseen syleilyyn, toisen vilvoitellessa pakomatkasta kuumenneita laakereitaan rantavedessä.

Näitä vapauteen kirmanneiden ostoskärryjen ilon hetkiä tarjoaa Julian Montaguen mainio opaskirja “The Stray Shopping Carts of Eastern North America – A guide to field identification“. Jokaisen amerikanmatkaajan ehdotonta matkalukemistoa Dirk Gentlyn Zen Navigation-matkaoppaan lisäksi.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: