jump to navigation

Jäitä perkele! Sunday, December 9, 2007

Posted by Sami Oinonen in trendit.
trackback

hs-tuusjarvi-pekka-elomaa.jpg
Tyrmistyneenä, tyypilliseen tapaani, avasin aamuisen rituaalikäärön, jota myös hesariksi kutsutaan. Silmiini osui outo juttu jostain tempauksesta, jossa noin 50 vihmerää radikaalinuorta sivakoi keskellä Helsinkiä murtsikkasukset kirskuen.

Mitä ihmeen järkeä tuollaisessa on? Eihän siellä Helsingissä ole edes lunta! Itse asiassa, milloin siellä keskustassa ajoväylilllä on lunta ollut hiihdettäväksi asti? En jaksa muistaa. Aivan älytön idea. Ja siinä meni vielä 50 hyvää suksiparia aivan täysin pilalle. Varmasti olisi joku vähävarainen hiihtonarkkari niistäkin ollut mielissään. Nyt sukset porkkineen lojuvat varmasti jossain roskiksen kulmilla ongelmajätteenä. Pisteet kotiin.

Tempauksessa taisi olla kyseessä luonnonsuojelujärjestöjen masinoima ilmastoherätys. Sinänsä kunnioitettavaa, mutta paljon tehokkaampi kampanja olisi ollut, jos olisivat Kolera-altaassa styroxpalojen päällä pilkkineet. Ei ole jäitä, ei. Vain kohonnutta merenpintaa. Harvat päättäjät hiihtävät, mutta useimmat pilkkivät. Aina.

Voin tässä Länsi-Suomen kirjeenvaihtajan ominaisuudessa raportoida itään helsinkiläisille, että ei ole täällä Kirkkonummellakaan lunta, saati sitten jäätä. Tänäänkin satoi vettä, niin että purot solisivat ja jokienuomat olivat pullollaan.

Viime vuosina rakkaasta harrastuksestani retkiluistelusta (#1, #2, #3) on tullut lähinnä säälittävän toivonkipinän vahtaamista – josko huomenna olisi pakkasta ja jäitä. Viime viikon lauantaina nukuin monot jalassa, sillä pakkasta oli illalla messevät kuusi astetta. Herättyäni sivakoin tottuneesti kohti merenrantaa. Havahduin todellisuuteen meriveden helliessä polviani. Orastava jää oli yön aikana hävinnyt. Että otti kupoliin maksimusmitalla.

Kuva: Pekka Elomaa. S. Oinonen ja kumppanit Tuusulajärvellä iltaluisteluretkellä muutama vuosi sitten. Silloin kun tähän aikaan vuodesta oli vielä jäätä.

Advertisements

Comments»

1. Angela - Sunday, December 9, 2007

Joo, samassa pulkassa ollaan. Ei ole lunta. Eikä jäätä! Arvaa miten kovaa lumeton talvi on huskylaisille? Totaalisen intohimoton! Pari viikkoa sitten su iloista pulkkakyytiä metsässä, seuraavana päivänä hanget olivat sulaneet kaikpois ja siitä saakka on vain satanut vettä. Pitää varmaan lähteä kohta Lappiin koiria vedättämään. Ratsastusreissutkina ovat lähinnä uintiretkiä. Ei ole kiva talvi tää.

Tuo kuvasi on kohta erittäin nostalginen. Silloin ennen, kaikki oli paremmin, kun oli vielä jäätä…huoh

2. Sami Oinonen - Sunday, December 9, 2007

Enpä haluaisi olla huskyn tassuissa.

Tuossa luistelun odottamisen tuskaa Hollannista:
http://www.nytimes.com/2007/02/26/world/europe/26skating.html

3. Petja - Wednesday, December 12, 2007

1. Jos lunta on valokuvissa sitä on ihan tarpeeksi.
2. Jos jäätä on kolme palaa neljässä sentissä rommia, sitä on yksi pala liikaa, tai rommia on kaksi senttiä liian vähän.
3. Koska lunta on jo valokuvassa, niin olisi toivottavaa että Pariisiin, metrin mitan ja kilon painon viereen, laitettaisiin maailman lumi, vaikka vakuumipussiin, niin että joku voi katsoa sitä siitä, jos kiinnostaa.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: