jump to navigation

Kahvilan alamäki Sunday, December 16, 2007

Posted by Sami Oinonen in status quo.
trackback

communist-party-opening-day-by-jason-lee-reuters.jpg
Kahvilassa.

“Kaksi maitokahvia, olkaa hyvä”, baristan virkaa toimittava nuori naishenkilö toteaa kaavamaisesti ja ojentaa elottomat kahvit miehen eteen tiskille.

– Kiitos, mutta eikö pahoittelu olisi paikallaan? Sellainen kuten: “Anteeksi viive ja tässä teille vaikka ilmaiset suklaat, kun jouduitte odottamaan ylimääräiset viisi minuuttia sen vuoksi, että unohdimme juuri teidän tilauksenne”, mies toteaa asialliseen ja tyypilliseen sukupolvien välisiä siltoja rakentavaan tyyliinsä.

Naisen ilme ei värähdäkään, mutta mies tuntee aivan selvästi miten naisen polla räjähtää …”ja tääs näitä besserwissereitä, eikö ne vois vain ottaa kahvinsa ja kammeta itsensä pöytään äitylinsä viekkuun”…..

– Noh jaahans joo, mutta missäs ne korkeaan lasiin käyvät sellaiset pitkävartiset lusikat ovat, ne sellaiset joita tapaa aina saada kun tilaa erittäin kalliita maitokahveja?, mies jatkaa sillä hänellä on svingi päällä.

“Meillä ei ole kuin erittäin pitkävartisia lusikoita, joita tarjoamme vain hyvin kalliiden jäätelöpallojen kanssa. Jäätelöpallojen, joita tarjoamme siis asiaankuuluvasti arkipäiväisistä kouluruokaloistakin tutuista juomalaseista. Näistä samoista laseista tarjoamme myös glögiä. Ei siis suinkaan missään tapauksessa glögilaseista”, nainen napauttaa.

– No hah hah, tässä vaiheessa minua ei oikeastaan yllätä enää mikään. Kohta sinä varmasti sanot, että maitokahvia sekoitetaan tässä kahvilassa puutikuilla.

“Ne puutikut löytyvät tuolta”, nainen osoittaa juomalasissa nuokkuviin tikkuihin.

Mies tuikkaa tikut laseihin, valitsee likaisista puhtaista juomalaseista säädyllisimmät, täyttää ne vedellä ja laahustaa pöytään. Raivatakseen elintilaa, hän pinoaa muutaman edellisen asiakkaan astiat pöydältä tarjottimelle ja vie ne tiskille.

“Olkaa hyvä, hieman likaista tuolla pöydässä. Ilo on minun puolellani.”


Mies päättää syödä vielä jotain ns. suolaista.

“Anteeksi, taitaisin ottaa tuota fetapiirakkaa. Eihän se vain ole kovin suolaista ja vain ns. suolaista?”, hän kysyy.

– En minä tiedä, en minä sitä ole syönyt, toinen nuori nainen vastaa tiskin takaa.

“Niin, minä en kysynytkään sitä, oletko sinä sitä syönyt, vaan tiedätkö sen suolaisuudesta, sillä minä tässä luulen, että kahvilan henkilökunnan yleisesssä tiedossa ovat myymänsä tuotteiden perusfaktat. Sillä saattaahan olla niin, että asiakas jos toinenkin kyselee silloin tällöin tuotteista jotain…mutta hei, koska olen tänään erinomaisen hyvällä tuulella niin otanpa riskin. Laitatko minulle siis yhden palan tuota varsin herkullisen näköistä fetapiirakkaa, kiitos.”

Fetapiirakkaan kaadettu kahden desin normisuolainen juustopurkki menee mieheltä suhteellisen kivuttomasti alas. Piirakan kuoren merisuolakerros käy tosin jo kunnon päälle.

Mies juputtaa partaansa ja kirjoittaa ystävällisin suurin karamellikirjaimin mielensä kahvilalistaan tämän kahvilan kohdalle: Kivenlahden Teboililla on parempaa…kaikki.

Advertisements

Comments»

1. P.A.A. - Monday, December 17, 2007

Haa, arvasin mistä kahvilasta puhut ja mää oon sentäs Oulusta 🙂 Iso korvapuustikaan ei enää houkuttele, mielessä väikkyy Kivenlahden Teboil…

2. Sami Oinonen - Monday, December 17, 2007

Jep, 10v sitten Cafe Espa oli ihan ok, mutta nyt kilometritehdas. Unohtui vielä mainita yksi legendaarinen, kysyin tietysti suklaakakusta että millaista se on, että näyttää aivan mutakakulta kun on niin märän ja lässähtäneen oloinen. Eivät tienneet, herra paratkoon, mikä on mutakakku. Piiiitkä miinus.

Kivenlahden Teboil on mahtava paikka, merelle kivenheitto, ilta-aurinko paistaa kesällä coolisti terassille, ja lisäksi koska siellä on ongelmajätteiden kierrätyspiste. Kahvittelun jälkeen voi roudata takakontista akut ja jäteöljyt parempaan talteen. Täyden palvelun huoltamo, paitsi ei siellä kyllä autonhuoltotoimintaa ole.

3. Polga - Thursday, December 20, 2007

Älkää unohtako Tebiksistä legendaarisinta – Malmin Tebis, kaffetta ja kaikkea mitä ihminen tarvitsee. Myös hyvää paikallista seuraa. Tarvittaessa huonompaakin eli esim. minä ,D

4. Petja - Monday, December 24, 2007

Hyvää Saturnaliaa ja onnellista orgiaa…

5. Angela - Friday, December 28, 2007

Mulla oli jossakin vaiheessa elämää haaveena perustaa nostalginen kahvila-olohuone-kirjasto, jonne mennään rappusia ALASpäin, mutta fiilikset nousisivat YLÖSpäin…nyt vois olla sen aika!
t. Kahvikissa

6. Petja - Monday, December 31, 2007

Tätä pitäisi jonkun päivittää

7. Sami Oinonen - Monday, December 31, 2007

Oikeassa olet! Saamatonta sanon minä, ryhtiä tähänkin blogiin!!!

8. Anu - Wednesday, January 2, 2008

Minä lakkasin käymästä Succesissa, kun möivät siellä minulle kupillisen kuumaa maitoa cappuccinon hintaan, eivätkä edes pahoitelleet kun jouduin erikseen pyytämään, että jos nyt laittaisitte sen kahvinkin sinne sekaan.

9. Anu - Wednesday, January 2, 2008

Piti siis vielä lisäämäni, että sama tunkkaisuus näköjään vaivaa molempia tuon kiskan kahviloita.

10. Sami Oinonen - Thursday, January 3, 2008

Anu: Totta. Pahoitella voisi. Ei ole paljon vaadittu palveluammatissa. Molemmat mestat kuralla, Succes vielä lisäksi aina, silloin kun minä sinne satun aurinkoisen kevätpäivän lomassa piipahtamaan, niin julmetun täynnä. Ja ne korvarit ovat aivan törkeän isoja. Ajattelisivat edes ihmisten hyvinvointia. Ja yritä niissä ahtaissa tiloissa sitten vielä vikuroida lastenvaunujen ja kissojen ja koirien kanssa. Ei onnistu.

Kahvi se on joskus kurjan makuista, vaikka maksaa maltaita. Yksi poikkeus lienee pittoreskien aurajokelaisten tammien suhinassa sijaitseva Cafe Art. Kun sieltä maitokahvia tilasin, niin tämä monissa kilpailuissa prenikoita pokannut barista päätyi napakasti kritisoimaan helsinkiläisiä kahviloita ja heidän kollektiivisen löyhäperäistä käsitystään hyvästä kahvista.

Ja se Cafe Artin kahvi oli ns. legendaarista.

11. joåhanson - Monday, January 7, 2008

heido teille trevligt like lukee det bloggii . mutta there är proplemma khoska det stor blålgliiin ei tule nya sjuttuå . hjyvä god oino ainanen sammy vill du skriva here nya bloggarna or h poijkarn talar på deij blögy. me allla tahdotthaan inya news til på deij … trevliggå och msuikeattha vecca ..

12. Realy deadly kick ass wicked wired brain damage acid green rainman named sam - Friday, January 11, 2008

HELLOU i speak london very vel so dont fuck white whit me ! .. where is all new new and tricks kick ass flipped nigga touhtht bow wow things and post top wanted most of best of best best uber coolest topics ? long life oinonen hip hip hurray. but hur hur if you wanna keep peopple visiting here.. no cool post > lose people most .. thanks and keep going there crazy lazy monkey donkey. see ya soon.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: