jump to navigation

Kuolematon II Thursday, March 20, 2008

Posted by Sami Oinonen in bizarre.
trackback

greddy-350z-twin-turbo-kit.jpg
Automatkalla. Pienimuotoista lomaa havaittavissa. Ja koska länteen ollaan pyrkimässä mies pyöräyttää soittimeen Bo Kaspersia ja hellii itseään kohtuullisen megaisella lohkolla fasumariannea, parasta makunystyrähuttua sitten riisipuuron, ruisleivän, maustekurkun ja kahvin makuyhdistelmän.

Autonrenkaiden nastat rallattelevat ratatatat-viestiään Tiehallinnolle tieverkostomme urautuneesta tilanteesta. Aurinko mollottaa, vauhti on vakiota ja muumit seikkailevat takapenkillä.

Mutta…mies havaitsee kilometrin päässä edessään ongelman.

Jono.

Ilman mitään näkyvää syytä kymmenet autot matelevat kuin kamelikaravaani Saharan sysikuumilla aavikkopoluilla. Ja samalla nopeudella arvatenkin.

Mies ei kuitenkaan huolestu, sillä hänen mieltään lämmittää kyltti ohituskaistan alkamisesta. Ei aikaakaan ja hän on saavuttanut letkan viimeisimmän ja valmistautuu väistämättömään matkansa rikkumattomaan jatkamiseen ohituskaistalla.

Mutta ei…Kaista alkaa ja käy niin kuin aina, ja kuten vain Suomessa voi käydä. Kuin yhteisestä käskystä kaikki edellä ajavat lisäävät vauhtia lebensraumin laajentuessa. No mutta totta kai. Mutta kukaan ei ohita ketään. Kaikki vain kaasuttavat. Ketään ei saa päästää ohi. Ei ketään, vaikka moottori menisi.

Miehellä keittää kuusinolla. Hän survaisee tallan lattiaan, BAU!

V8 murahtaa mahtavaan laukkaan. Jylinä on kuin tuhansien villiponien kavioiden kumu Montanan ruovikoissa. Tämä on hänen Little Bighorninsa, tämä on hänen taistelunsa, jyrkkä vastalause järjettömille ohituskaistoille.

Mies ohittaa voitonriemuisena auton toisensa jälkeen. Siitäs saavat nuo nissaneissaan sääliautomaatteina kyyhöttävät virkamiesautolijat. Nillittäjien kasvot vääntäytyvät irvokkaaseen epätoivoon heidän huomatessaan jylisevän juggernautin paahtavan ohitsensa.

– Hah-hah-hah, tämä on minun tieni, pois alta, miehellä on hauskaa.

Ohituskaista on loppumassa. Miehen polvilumpio kamppailee paikastaan, kun hän painaa kaasupoljinta heikkopäisenä.

– Vielä tässä ehditään muutamasta, hän ajattelee tietäen, että niin kuin aina ohituskaistan loputtua edessä ajavat vetävät liinat kiinni vauhdin taantuessa sunnuntain lakkaretkeksi pitkospuilla. Vielä viimeinen auto…ja samassa:

BLINK ja VHUUuuMM!!!

Punainen tulipallo peittää pimentyneen maiseman. Kuuma aalto pyyhkäisee auton läpi. Kulmakarvat kääntyvät pennepastaksi. Marianne sulaa reisille. Sydän loikkaa lyönnin ja toisenkin.

– Mikä, mikä, mikä…, mies ihmettelee.

“Kännykkä räjähti”, huudahtaa miehen parempi puolisko, tuo automatkojen oiva kartturi. Molemmat katsovat naisen kättä. Ei räjähtänyt.

Ja samassa miehen tikapuuhermosto tuottaa ainoan oikean päätelmän. Aiemmin nähty kyltti poliisin tehovalvonnasta + tienlaidassa noin kilometrin välein toljottavat valvovat silmät tarkoittavat sitä, että hänhän taisi saada sakon. Automatico. Kiva kiitti hei ja kassan kautta kotiin.

– Voi moderni särki ja lobotomia, punasilmäinen totuus on minut rikkeestä yhyttänyt.

Hän näkee jo lähipäivänsä bitteinä edessään. Nöyryyttävä käynti poliisiasemalla, jossa nuorempi konstaapeli hissakainen näyttää valvontakameran kuvan, jota ei käy kiistäminen.

“Kaikkitietävän silmän edessä, myönnätkö rikkeesi?”, konstaapeli kysyy jo tietäen.

– Armoa, minä en ole koskaan saanut ylinopeussakkoa. En koskaan. Olen teiden ritari – hajuton, mauton, väritön. En kyttää, kiilaa enkä kaahaa. Kaasupoljintakin vain kutkuttelen, mies kiemurtelee.

“Ja paa-askat, puhu mitä puhut, mutta silmässä on totuus ja se on karu, koruton ja tässä.”

Mies näyttää seipään nielleeltä. Hän kuitenkin teeskentelee, sillä poliisi ei tiedä, että mies oli kerran kesällä yks ja kaks kaasutellut Töölön mukulakivet ruvelle holtittomalla ajotyylillään, ja vielä räkinyt ikkunasta. Ja vielä nauttinut siitä.

Hah, voitto kotiin.


ks. myös Kuolematon

Advertisements

Comments»

1. Jazmanaut - Friday, March 21, 2008

“- Voi moderni särki ja lobotomia, punasilmäinen totuus on minut rikkeestä yhyttänyt.”

-Lol & sen semmoista 😀

2. Sami Oinonen - Friday, March 21, 2008

heh, sarjassamme liiallisen fasumariannen syömisen sivuvaikutuksia osa 98801: proosan karkaaminen käsistä


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: