jump to navigation

Happotesti Monday, June 9, 2008

Posted by Sami Oinonen in bizarre.
trackback

41.jpgMies jonottaa espoolaisen ja erittäin ajankohtaisen hedelmän mukaan nimetyn ostoskeskuksen tiloissa palvelevaan pesulaan. Häitä pukkaa kuin kilometritehtaalta ja hänen ainoa musta pukunsa ei selvästikään ole toipunut edellisten karkeloiden tuoksinnasta. Se on pestävä. Ja kun ei voisi vähempää kiinnostaa. No, hyvän asian puolesta prässäykset kuntoon, sillä kyllähän sitä pitää olla komeana jos joku osoittaa yhä uskovansa avioliittoinstituutioon näinä epäsuhteiden kiikkerinä aikoina.

Viivähtävän hetken mies harkitsee toisen mustan puvun ostamista. Olisihan siinä etuja – uusi musta puku olisi pitkään vielä puhtaampi kuin tämä, hänen uskottunsa jo kymmenien vuosien takaa. Mutta toisaalta, mitä järkeä on omistaa kahta mustaa pukua, sillä nehän ovat molemmat mustia?

Miehen edessä jonottaa selkeästi aito gentlemanni – trimmattutukkainen, kevyesti tropiikin hedelmiltä tuoksuva siistikuosinen vanhemmanpuoleinen mies. Tulee tämän vanhemman miehen vuoro.

– Pitäis parit byysat saada huomiseksi, tämä heilauttaa karstaisella bassollaan.

“Selvä, mutta nämähän näyttävät olevan vallan laadukasta räätälintyötä. Tiedättekö kenties mistä materiaalista nämä on tehty?”, nuori kesäharjoittelijatyttö kysyy posket hehkuen ja suu hangonkeksinä juuri niin kuin hänelle on opetettu.

– …tä, …tä, no ihan tavalliset housuthan nämä on, vanhempi mies töksäyttää.

“Selvä, mutta katsokaas, koska näissä ei ole tuoteselostetta emme voi varmuudella tietää mistä materiaalista nämä on valmistettu, pyytäisin teitä allekirjoituksellanne varmistamaan, ettei ole sitten meidän vika jos vaatteenne sattuvat pestäessä viottumaan. Tokihan aina teemme parhaamme ja erittäin harvoin tuskin koskaan – eiminunkohdalleniainakaankoskaanolemitäänsattunut – mitään sattuu, sillä olemmehan pesemisen ammattilaisia, mutta kaiken varalta siis…”, nuori kesäharjoittelijatyttö jatkaa posket nyt punaa jo kirkuen.

Vanhemman miehen takaraivoa tarkastellen kiukun puna nousee hänen niskaansa pitkin nopeammin kuin Ikean haalean metakokiksen vaahto. Tämän arvatenkin matinkyläläisen raksakundi-hookooblöö-merimies-ahtaajan kuuppa on tulessa.

– Ei se allekirjoitus velvoita mitään, kyllä minä tiedän, minä olen ju-ris-ti ja olen vetänyt kaltaisianne yrityksiä raastuvassa kölin ali leväkeuhkoisina kerran jos toisenkin, vanha herra meuhkaa. Hän on selvästikin ottanut omasta mielestään tärkeän tilanteen haltuunsa ja päättänyt näyttää viattomalle tyttöparalle, että täältä pesee pykäliä ja nöyrää elämänviisautta.

“Selvä”, tyttö jatkaa aivan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Hän on mahtava, teflonia. Vanhempi mies tärisee puolimessiaanisessa tilassa ja on ilmiselvästi valmis latomaan toisen täysilaidallisen arsenaalistaan “Kuinka päteä mitättömissä arkielämän tilanteissa ventovieraiden kustannuksella ja samalla tehdä itsestään täysi pelle.”

“Jos nyt kuitenkin saisin teidän nimenne tähän kuittiin, mikä se nyt olikaan?”, tyttö jatkaa.

– PENT-TI…NAT-SCHINS-KOFF, mies huutaa.

“Anteeksi, voisitteko tavata? En ihan saanut…”

Mies latoo pyhän etunimensä kirjaimet yksitellen suustaan kuin takkaa rakentaisi, sillä nimenomaan se etunimihän tässä olikin se vaikeampi: “P-E-N-T-T-I”

Yhden miehen show jatkuu, kanssajonottajien avuliaat kehoitukset miehelle viedä vaatteensa muualle niin kuin olisi jo jättää tyttöpolo rauhaan tai pesulan vanhemman työntekijän kompromissiehdotukset eivät vanhemman miehen tahtoa horjuuta. Hän on päättänyt tuhota juuri tämän pesulan, sillä hän on siihen pystyvä.

“Käräjillä nähdään”, hän iskee viimeisen niittinsä. Pesulanväki katsoo epäuskoisena kun tämä asiakaspalvelun happotesti jättää byysansa pesuun ja töksäyttelee tiehensä. Olisihan siinä voinut käydä pahemminkin.

Advertisements

Comments»

1. Jazmanaut - Tuesday, June 10, 2008

Ihmiset ovat hauskoja 😀

2. Sami Oinonen - Tuesday, June 10, 2008

jep, todellisuus on tarua ihmeellisempää…

3. Zepukka - Tuesday, June 10, 2008

Että mitä?! Vastaavassa tilanteessa meikälle sanottiin, että valitettavasti ei oteta semmoista vaatetta pesuun jonka ehjänä palautumisesta ei ole takeita (esim. siis juuri tuntemattoman materiaalin ja väärin valitun pesutavan takia), kiitos kuulemiin. Sama toisessa pesulassa. Miksei toikin voinut vain sanoa, että joko se materiaalilappu löytyy tai viet nää muualle?

4. Sami Oinonen - Tuesday, June 10, 2008

mene ja tiedä, ehkä tässä pesula luottaa kokemukseensa materiaaleista ja pienellä riskillä tekee vain businesta.

5. Angela - Sunday, June 22, 2008

noo ostitko sen toisen mustan puvun?

6. Sami Oinonen - Sunday, June 22, 2008

no en, vetoan yllä esitettyyn logiikkaan. nyt puku pesty ja valmiina seuraaviin kekkereihin.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: