jump to navigation

Mökkimatkan optimaalinen pituus Saturday, July 5, 2008

Posted by Sami Oinonen in bizarre.
trackback

cabin3.jpgStadilaisilla on pisin mökkimatka, kertoo Kauppalehti. Vaikka valtaosalla suomalaisista mökkimatka on alle sata kilometriä, joutuvat helsinkiläiset uskaltautumaan pitkälti Kehä III:sen turvallisen kohdun ulkopuolelle aivan liian usein. Pelottavaa. Voi onnellisia itäsuomalaisia, joilla mökkimatka taittuu vaikka kävellen vartissa.

En ymmärrä tätä lyhyen mökkimatkan unelmaa. Kesämökille siirtyminen on jonossa ajamisineen, karavaanareineen, takapenkin hysteerisine pikkuihmisineen ja mauttomine huoltsikkapitsoineen tärkeimpiä arjesta irtautumisrituaaleja. Vaikeuksien kautta täydellisesti irti arjesta.

Jos mökkimatka kestää alle tunnin, niin eihän sitä siinä ajassa ehdi millään nollaamaan kuuppaansa työelämän ristivedosta. Mitä siitä tulisi jos mökkimatka olisi lyhyt? Ei niin mitään. Herne pyörisi sitten ylikierroksilla ja päässä suhisisi pahimmissa tapauksessa koko mökkiviikonlopun niin, että rantakaislikon kepeä kah-kah-kahina kuulostaisi lähinnä juuri hajoamassa olevan kovalevyn sätkivältä sirkutukselta.

Ei ihme, että itäsuomalaiset ovat niin veemäistä kansaa vuodet läpeensä. Heille arki ja vapaa-aika ovat yhtä ja samaa nykivää horkkaa. Kiitos lyhyen mökkimatkan. Ovesta ulos ja toisesta heti sisään. Mökillä ollaan. Ja voidaan pahoin.

Onnellisia ovat ne, joiden mökkimatka kestää ainakin tunnin tai kaksi. Jos mökkimatkaan ei saa millään vaadittua lepopulssin mittaa, niin ehkä kannattaisi jurnuttaa farkkuvolvollaan aivan ykköstä silmässä tai vaihtoehtoisesti ajaa ympyrää riittävän kauan. Tai hankkia traktori lavalla.

Ehkäpä myös nykyajan moderneissa ja kaikkivoivissa gps-navigaattoreissa pitäisi olla yksinkertainen “Arvo satunnainen vähintään kahden tunnin kesämökkireitti”-asetus. Viikonloppu pelastettu!

Advertisements

Comments»

1. rns - Thursday, July 10, 2008

Tuntinelkytviis on suht hyvä nollauskeino. Tosin meikäläisen hermoille sekin on hieman liian pitkä. Tuntivartti voisi olla kiva. Siirrämmekö siis mökkiä ja järveä?

2. Sami Oinonen - Thursday, July 10, 2008

tuntivartti on siinä ja siinä. itse kuulun tuntikolkyt-koulukunnan kannattajiin. kodin siirtäminen on myös ratkaisu.

3. βερβερα - Saturday, July 12, 2008

sinulla on toimiva jengi kotona.

4. Sami Oinonen - Monday, July 14, 2008

🙂

5. Petja Jäppinen - Tuesday, August 26, 2008

Vaimon pikkusisarella on asunto Vantaalla ja mökki sörnäisissä. Martsarista junalla keskustaan ja siitä sporalla Sörnäisiin. Vajaat 200 metriä ratikkapysäkiltä ja siinä se on. Kerrostalot tuppaa nyt nurkille, mutta vielä he pitävät puolensa.

6. Petja Jäppinen - Tuesday, August 26, 2008

Ja vielä matkan pituudesta.
On kuulemma tutkittu juttu, että työmatkan pitäisi olla 40 minuuttia.
Se on optimi sen kannalta, että työstä pääsee irti.
Suositteli tämän kertoja, psykologi, että työsähköpostiin ei pitäisi olla myöskään pääsyä kotoa, ja eri puhelin vapaa- ja työajalle.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: