jump to navigation

Jos osaisin valokuvata… Wednesday, November 8, 2006

Posted by Sami Oinonen in tee-se-itse.
trackback


Olenko jäänyt koukkuun? Tämä on jo toinen kerta kun osallistun viikon gimmehighfiveen. Mutta ei voi valittaa, sillä viikkovitosen aiheena on valokuvaaminen. Asia, josta en tajua mitään, vaikka haluaisin.

  1. Millä valokuvaat (kameralla tietty, mutta millaisella — onko sinulla useampikin ehkä)?
    Kamerakännyllä, ja sitten on vielä ihan vanha kineettisanaloginen Samsung-kamera.
  2. Miksi valokuvaat ja mitä?
    Koska se on mahdollista. Spontaaneja arjen hetkiä. Ehkä hirveän kamera-arsenaalin kanssa hengailu ei olisikaan minun juttuni, sillä silloin kaikki on ennaltasuunniteltua.
  3. Pidätkö ottamistasi valokuvista?
    No totta helvetissä. Kukapa ei omistaan pitäisi. Mutta kyllähän sitä tietää, että paljon on petrattavaa joka suhteessa. Taiteellista vaikutelmaa en ilman ohjausta pysty parantamaan. Ehkä joku kurssi olisi hyvä käydä. Mitä kuvauskalustoon tulee, niin sitten kun kamerakännykät ovat tarkkuudeltaan jotain Canon EOS 300D:n tasoisia, joka minun käsittääkseni on jokin aloittelijan benchmark, ja sitten kun niillä pystyy zoomaamaan kärpäseen kilometrin päästä ilman satelliittia oli päivä tai yö, niin sitten ei enää tarvitse tuhruisia kuvia hävetä. Taitaa tosin mennä vielä muutama vuosi, mutta onneksi ei ole kiire.
  4. Käytätkö mitään kuvapalveluja verkossa (esim. tulostusta, säilytystä, jakoa tms.)?
    Flickr on käytössä. Toimii. Network is the computer rules ok. Maksan Flickrille vielä 20€/vuosi siitä lystistä ettei minun tarvitse käytännössä koskaan miettiä kuinka paljon latailen kuvia palveluun.
  5. Jos saisit valita kaikista maailman valokuvista yhden seinällesi, ihan minkä vaan, minkä ottaisit?
    Flickristä tuon ylläolevan nimimerkki benoistin kuvan Tibetan girl. Siinä on virtaa.

Comments»

1. Isko - Wednesday, November 8, 2006

Täytyy sanoa, hyvin bongattu kuva. Menee suoraan suosikkeihin!

2. Sami Oinonen - Wednesday, November 8, 2006

isko: hienoa, että tykkäsit. flicrkistä olen löytänyt hienoja kuvia. ei tarvitse enää juurikaan selailla huutokauppojen katalogeja tai kaikennäköisiä webbigallerioita.
Benoist, bikerace, fusaka, isado, john rogers nyc, tanguero, sara heinrichs, uberllama ovat henkilöitä jotka ovat ainakin seurannassa.
Yksi pyyntö olisi, jos voisit(te) vinkata flickr-suosikkieni perusteella valokuvaajia joista uskotte minun pitävän, niin olisin erittäin, erittäin kiitollinen. Tässä linkki 82 flickr-kuvaan, jotka sytyttävät meikäläistä http://www.flickr.com/photos/sami_oinonen/favorites/
diggaan myös street photography-kategoriasta, mutten ole laiskuuttani löytänyt vielä mitään killereitä.

3. Angela - Wednesday, November 8, 2006

Hieno kuva tuo Tiibetin tyttö. Siinä on jotenkin vapaa ja raikasa tunnelma. Rakastan mustavalkokuvia. Kiitos vinkistä, laitan oman viikkovitosen blogiini…

4. Isko - Wednesday, November 8, 2006

Itse olen keskittynyt enemmän DeviantArt:n tarjontaan, jäänyt Flickrin selaaminen vähän vähemmälle. En kyllä ymmärrä miksi, miettien Flickrin erinomaista valikoimaa.

Jos haluat tutustua DeviantArtista keräämiini favoritteihin, osoite:
http://iskofoto.deviantart.com/favourites/

5. Sami Oinonen - Thursday, November 9, 2006

isko: kiitos, pitää tsekata, itsellä on juuri toisinpäin, deviant on jäänyt vähemmälle flickrin takia, no pitää tutustua.


Leave a comment