jump to navigation

Talo vai luonto? Sunday, February 25, 2007

Posted by Sami Oinonen in design, kuluttaminen.
trackback

matthew-adams-at-his-120-square-foot-house-from-modern-cabana-ny-times.jpg
On välillä virkistävää lukea sunnuntaisten pöhöttyneiden asuntosivujen sijaan “asunnoista” jotka ovat hieman toisenlaisia – ekoesteettisiä ja minimaalisia. New York Timesissa on juttu näistä esivalmistetuista pienoisasunnoista.

Kuvassa muuan Matthew Adams tiluksillaan yksitoistaneliöisen töllinsä edessä. Hän halusi asunnon, josta on vähiten haittaa ympäristölle. Esimerkki vapaa-ajanasunnosta, joka pakottaa miettimään mitä todella tarvitsee ja mitä ei ja miten suuren tai pienen tilan tarvitsee ympärilleen. Jos olisin kuvan Matthew, saattaisin tosin pohtia, että tuollainen tönö on yhtä helppo yösydännä kiikutttaa pois kuin se oli plantaasille tuodakin.

Mutta pienuus on kaikesta huolimatta olennaista. Kuten yksi artikkelissa haastatelluista pikkutöllin omistajista kertoo:

The smaller the footprint of the house, the greater the footprint of the land.

Niin, mennäänkö mökille mökissä hönöttämisen vai luonnon takia. Hyvä kysymys? Tätä pohdin ja jatkan saarikaupunkini suunnittelua.

Design Forum Finlandin Fennia Prize 2007:n pokanneella PlusArkkitehdeilla on vähän samaa prefab-henkeä kuin Ny Timesin jutun tai Inhabitat-blogin Prefab Fridayn puutaloilla.

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a comment